Dag 1 – Woensdag 27 juni 2012 – Leuven – Maastricht – 112 km

Er zijn gewone dagen en er zijn super dagen.
Vandaag was een super dag.

Na een stijlvolle ontvangst bij FaBeR ( dankjewel Heidi ), een uitstekend ontbijt verzorgd door Hof te Rhode en mooie toespraken van Prof. Marc De Hert, journaliste Annick Ruyts en Gouverneur De Witte gingen we op weg.

Met een 60 tal enthousiaste fietsers via de ring van Leuven richting onze eerste stop bij het Kasteel van Horst. De patienten van Elsene en Kortenberg hadden goed getraind en dat was te merken want iedereen fietste vlot mee! Na een appelsientje en een drankje gingen we verder richting Diest.

De wegbegeleiders (dankjewel Ruud, dankjewel Jeroen en de vele spontane helpers) kregen intussen hun handen vol om het peloton bij elkaar te houden, want langzaam begonnen de kilometers te wegen. Maar iedereen hield dapper vol en zelfs onze oudste deelnemer verbeet de pijn van de schaafwonden opgelopen bij een kleine valpartij en reed verder tot het begijnhof in Diest.

Daar werd ons een heerlijke lunch voorgeschoteld, wederom verzorgd door Hof te Rhode. Het was een feest voor alle deelnemers en wij hadden ons geen mooiere start van onze tocht kunnen voorstellen!! Hartelijk dank aan alle fietsers. Het was prachtig!

Na Diest zijn we dan met twee verder gefietst richting Hasselt en vervolgens naar Maastricht. De zon was intussen volop door de wolken gebroken dus de eerste zonnebrand is een feit. Maar de wind stond in de rug dus we vlogen vooruit.
Om 18.00 u zaten de eerste 112 km erop.

Bij thuiskomst bleek dat onze actie steeds meer aandacht krijgt. Heel de dag zijn er berichtjes binnen gekomen om ons te steunen (zelfs in Amerika, Australie, Nieuw Zeeland, Engeland, Duitsland, Italie, …. zijn collega-onderzoekers enthousiast over dit initiatief). En vanavond werd ik geinterviewd voor het actualiteiten-programma ‘Vandaag’ op de Vlaamse Radio 1. En hiermee bereiken we al een eerste van onze doelen: psychische ziektes onder de aandacht brengen, bespreekbaar maken.

Morgen de start in Maastricht, we kijken er al naar uit.
Succes ook aan de patienten in Kortenberg die onze hele tocht op de home-trainer zullen meefietsen.

Morgen staan de volgende 102 km op het programma.

We gaan ervoor

Inez

Véél meer foto’s