Dag 3 – Vrijdag 29 juni 2012 – Chevron – Bourscheid – 101 km

Na een goede nacht slaap, stond onze tweede Ardennen rit op het programma. De temperatuur was prima en de zon piepte een beetje door de wolken, dus een prima begin van de dag. De eerste 20 kilometer reden we langzaam de vallei van de Ambleve uit, op een lang hellend vlak zonder te steile stukken. De benen voelden goed, de zware rit van gisteren was goed verteerd. Langzaam aan kwamen de steilere stukken, af en toe korte maar stevige kuitenbijters en regelmatige langere bergjes van 5 a 6 procent.

We reden door een prachtig landschap met regelmatig mooie vergezichten, stilaan onder een steeds meer bewolkte hemel. Na 40 km fietsen en onder de eerste regendruppels, wachtte ons een leuke verrassing. Op een kleine parkeerplaats midden in een klein dorpje stond onze volgwagen te wachten met een heerlijke lunch. Picknick-tafeltje uitgeklapt, heerlijke broodjes, vers fruit, koel drinken. Beter konden we ons niet wensen!

Met de mooie dennenbomen als natuurlijke paraplu konden we ook schuilen voor de eerste regen op deze tocht, het begon zowaar zelfs te onweren.Toen de regen enigszins verminderde, gingen we weer op pad. Maar de donkere lucht voorspelde niet veel goeds. Als de regen te hevig werd, gingen we schuilen onder de bomen. Maar de temperatuur bleef gelukkig goed en de miezer-regen bracht af en toe zelfs een welkome verkoeling.

Eenmaal de grens met Luxemburg gepasseerd, werd het landschap nog wijdser. We reden over hele mooie aangelegde fietspaden, maar blijkbaar had het de voorbije dagen erg gestormd, want onverwachts moesten we alle remmen dichtgooien omdat twee omgewaaide bomen ons pad versperden. Met de fiets op de rug zijn we over de bomen geklauterd.


En dan weer verder richting Dirbach (net naast Bourscheid). De laatste 15 km kregen we nog enkele forste klims te verwerken met daarna natuurlijk de lange afdalingen, toch een beetje lastig op nat wegdek. Na een heel lange afdaling kwamen we tot de vaststelling dat we net voor aankomst van het rechte pad waren afgeweken. Maar gelukkig vonden we snel weer de goede weg, en dat extra klimmetje zorgt alleen maar voor meer fond voor het grote werk straks. En zo zijn we uiteindelijk toch bij onze 100 km voor deze dag uitgekomen.

Bij aankomst scheen eindelijk het zonnetje terug, dus tijd voor een heerlijk drankje op het terras. Deze dag heeft vertrouwen gegeven. We hebben de Ardennen overwonnen, we waren goed gerecupereerd en langzaam aan komt er routine in het team. We zijn klaar voor morgen!

Inez

Véél meer foto’s