Dag 7 – Dinsdag 3 juli 2012 – Mirecourt – Port-sur-Saône – 115 km

We worden wakker met slecht nieuws. De website is uit de lucht gehaald. Blijkbaar is hij zo populair geworden dat hij ook interessant is geworden voor hackers. Maar het is natuurlijk wel een domper op de feestvreugde. Opa heeft al uitgebreid contact gehad met de helpdesk van de provider, maar de vraag is of we dit opgelost krijgen. Bovendien staat er vandaag ook nog een lange rit voor de boeg, maar gelukkig is er een stralende zon!

Na het ontbijt besluit ik Ron te bellen, onze IT-man in Maastricht. Hij heeft eigenlijk vrij maar is onmiddellijk bereid om een oplossing te zoeken! Wat een team! Ik stuur alles naar Ron en we stappen op de fiets met de hoop dat het goed komt. Om 11 uur zijn we uiteindelijk weg. We vertrekken in de verkeerde richting. Na 20 minuten staan we terug aan het hotel en worden we op de goede weg gezet klaar voor rit 7.

We rijden steeds zuidelijker Frankrijk in en beginnen aan onze mooiste rit tot nu toe. We krijgen al dadelijk enkele stevige klimmetjes voor de benen, maar het gaat goed. De zon op de opgerolde strobalen en de witte wolken boven ons hoofd, het is genieten. Wat een voorrecht dat we dit kunnen doen. De weg leidt vervolgens golvend door prachtige bossen. Ik krijg een berichtje op mijn telefoon: de website is terug online! Ron is absoluut onze held van de dag! Een tijdje later krijg ik bericht dat alles terug werkt inclusief blog en fotogalerij. Duizend maal dank Ron. Echt geweldig gedaan!

Vol goede moed rijden we verder in de heerlijke middagzon. Rond half 2 ontmoeten we onze volgauto en picknicken we naar goede gewoonte; ditmaal aan de rand van het bos. Oma en de meisjes rijden dan verder naar het volgende hotel want daar zou een zwembad zijn.

Wij fietsen verder want er staat nog een lange tocht op het programma. Volgens het plan zou dit een redelijk vlakke etappe zijn, maar het blijft gewoon golven met lange klimmen en vervolgens lange afdalingen. Onderweg komen we twee huifkarren met paarden tegen. De paarden geraken niet meer verder bergop, maar wij trappen gezwind verder. Iedere dag gaat onze gemiddelde snelheid iets omhoog (vandaag al 21.4 en toch wel 1000 hoogtemeters). Het gebied waar we doorrijden is duidelijk minder verlaten dan de vorige dagen. Mooie, verzorgde dorpen en zowaar mensen op straat die ons allemaal vriendelijk begroeten.

We schieten goed op en tegen 5 uur zijn we bij Port sur Soane. Het hotel ligt echter in Vesoul, een 10-tal kilometer van de route. We besluiten niet meer op de rode wegen te rijden (veel te gevaarlijk) en maken een kleine omweg over kleine baantjes richting Vesoul. Het hotel vinden blijkt geen sinecure.

Bij aankomst blijkt er geen sprake van een zwembad. Maar het hotel is verder prima en de avondmaaltijd is zelfs uitstekend. Dat heeft oma toch wel fantastisch georganiseerd allemaal.

We hebben ondertussen meer dan 700 km gefietst en zijn daarmee al over de helft van onze tocht. Wat vliegt die voorbij. We voelen ons enorm gesteund door alle mensen die ons volgen!

Inez

Véél meer foto’s